Over Joke

Hallo.
Mijn naam is Joke Ras.
In 1970 ben ik geboren te Uitgeest. Na mijn geboorte ben ik met mijn vader (Albert) en moeder (Coby) verhuist naar Den Helder. In 1975 heb ik een zusje Sandra gekregen. Mijn vader, moeder en zus wonen nog steeds in de Kop van Noord-Holland.

In 1992 ben ik begonnen met mijn HTS Bouwkunde opleiding in Den Haag.
Na mijn opleiding heb ik voor diverse ingenieurs- en architectenbureaus in de Randstad gewerkt.
Sinds begin 2011 ben ik werkzaam als freelance bestekschrijver. Een bestekschrijver stelt een bestekboek op. In dit boekwerk staan algemene voorwaarden en bouwmaterialen (constructief, bouwkundig en installaties) omschreven. Geselecteerde aannemers maken een aannemersbegroting met als basis een bestekboek en –tekeningen. Een bestek is het contract tussen opdrachtgever en aannemer.
Mijn werkweek is grotendeels gevuld met werkzaamheden t.b.v. bestekboeken. Daarnaast werk ik als yogajuf genaamd yogajo.

Van kinds af aan heb ik veel gesport: basketbal, volleybal, badminton, hardlopen, 1/8e triatlon, tennis, squash, fitness (= spinning, bbb en aerobics).
Sinds 2001 volg ik wekelijks Hatha Yoga lessen bij Diana van Gelder. Haar manier van lesgeven heeft er mede toe geleid dat ik met een vierjarige yoga-opleiding ben begonnen om docente te worden. De opleiding bij Yoga Academie Nederland is begonnen september 2009. Juni 2013 heb ik mijn diploma mogen ontvangen.

Naast de yogalessen die ik volg bij mijn yogalerares volg ik met enige regelmaat lessen bij andere yogacentra in Nederland en buitenland.
Yoga festival Terschelling heb ik ondergaan in 2010. Tijdens Pasen 2011 ben ik een lang weekend bij Vidya yoga te Duitsland. In augustus/september van 2011 en 2013 ben ik voor een week naar een internationaal yoga congres te Zinal te Zwitserland geweest. April 2012 ben ik voor een yoga congres naar New York geweest. Voorjaar 2014 ben ik op onthaastweek in Portugal geweest. Onthaastweek was georganiseerd door mijn yogalerares.
Het bezoeken van andere yogalessen en yogafestivals doe ik om te ondervinden welke manieren er zijn om les te geven en om met andere vormen van yoga in aanraking te komen.

Voordat ik met yogalessen begon was ik druk in mijn doen en laten. Door yoga ben ik rustiger geworden en meer bij mijzelf aan het komen. Ik dacht dat Yoga zweverig zou zijn, maar door een praktische en nuchter benadering blijf ik met beide benen op de grond staan. Ander pluspunt is dat ik door de yoga beoefening van afgelopen jaren leniger en sterker geworden ben.

Vanaf vrijdag 13 januari 2012 geef ik Senioren Yoga bij Yoga Ouderenwerk-Mooi Escamp in Loevestein. Deze lessen heb ik overgenomen van Diana van Gelder. Tot juni 2014 was dit in een gebouw van Florence.
Vanaf 5 september 2014 geef ik 3 yogalessen, zie Lesinformatie.

Wilt u/wil je een kijkje nemen of heeft u/heb je een vraag. Neem dan contact op, zie contact onderaan de website.
Hopelijk tot ziens.
Joke